Думи старого солдата

Чому не спиш ти, друже мій,
Чого блукаєш опівночі,
Кого твої бентежні очі
Побачили у тьмі нічній?

Війна ж минула вже давно,
На сонних луках роси тихі,
Та десь, загрожуючи лихом,
На світі причаїлось зло.

Скажи: ми пішки всю Європу
Пройшли з тобою вздовж і вшир,
Щоб в світі був тривалий мир,
Квітками заросли окопи.

Щоб люди жили в щасті правди
І радість квітла в їх серцях,
На зоряний Чумацький шлях
Літали наші космонавти.

Хай буде мир! Так люди хочуть
Із незапам’ятних часів,
Мільйони дочок і синів
Єднають силу рук робочих.

Ми будем спільно в мирі жити
На всіх земних материках,
В нас сили вистачить в руках
Війну криваву задушити.


Рецензии