Я - за атом

Його силу хвалю
Не страшну, руйнівну,
А таку я хвалю
Його силу,
Котра б людям життя
Безкінечне дала,
Котра б світ над усе
Молодила.

Хвалю атом такий,
Який міцно візьме
Землю-матір в сталеві
Обійми.
Криголами в броні
Через північ пошле,
Кораблі до планет
Нові здійме.

Я за атом такий,
Щоб на силі його
Трактори на полях
Крокували,
Щоб комбайни нові
Хліб янтарний, рясний
У покосах-валках
Підбирали.


Рецензии