По веснi

Коли поле зоране,
Тоді й небо зоряне.
Як пшениця вруниця -
Хлібороб не журиться.

А над полем збідненим
Світять зорі зріджені,
Місяць теж немов згасає,
Тугу в серці навіває.

Тільки рано навесні
Думи ті стають ясні:
Земля вкрита росами, -
Значить, хліб – покосами.

Коли роси сріблом сіли
На густу траву-посіви,
Серце чує навесні
Врожаї рясні.


Рецензии