Обич

                На Олеся

Когато цъфнат последните лалета
и няма повече звезди,
не се предавай! -
а ме само тихо позови.

Когато сутрин се не будиш,
а нощем не можеш да заспиш,
сърцето ми, в потайна доба, в земята посади,
а на сутринта, от покълналата нежност,
                сама лалета направи.

Когато цигарата не ти е сладка
и отровно водката горчи,
душата ми връз небето разстели я
и от нея нови изкови звезди.


---

Илюстрация: 

http://morfi-jang.wix.com/morfi#!untitled/zoom/ckdk/image13y


Рецензии