In memoria

Син землі, заручник долі,
Серце Вкраїни осталось навік
В думці відвертій усього
                людського,
В пісні далекій про сей Заповіт.

Кров'ю кипить поневолене
                море,
Човен журби - то в літах путівник.
Зійде на берег утомлена
                воля.
Сон крадькома устиляє поріг.

В хаті сільській, навесні,
                підвіконні
Десять бруньок розпустилься знов.
В пам'ять кобзарю і велетню
                духу,
Що рве кайдани за славний народ!


Рецензии