Разное

1. А чи не варто «Криницю пам’яті людської»  завершити «Сузір’ям Любові»?…

                Іще молодими гуляючи в полі
                Знайшли ми на небі Сузір’я Любові.

                Те дивне Сузір’я нам світить і досі,
                Хоч безліч сивинок у нашім волоссі.

                Коли ж ми підемо з земної юдолі –
                Світи нам і далі, Сузір’я Любові.
 
2. До «Патріотки» , може, слід долучити б і недавні рими? ..
*
ІСТОРІЯ КРУЖЛЯЄ ПО СПІРАЛІ
*
Наш бос Пахан на прізвисько Чужий,
Нас привітавши з Днем Святої Злуки,
Цей гріх подавсь замолювать мерщій
Къ попам-кацапам…                (в Лавру)
                Й пригадали люди:
Колись Лжедмитрій легко взяв Москву,
Та не тому молитись став попу.
Тож москвичі, озброївшись дрючками,
Того заброду аж до Польщі гнали…
(Там, в Самборі, - служить де мусив я, -
І досі ще стоїть маєток лже-царя…).
*
А висновок такий, й  це досить точні дані:
Історія кружляє по спіралі…           31.01.2014
*
НАС НЕ РОЗКОЛОТИ
*
Хто ж так вперто пророкує
Розпад України?
Роблять це, бо того хочуть
Прокремлівські сили,
Та свої ж політгадалки,
Бо ума немає;
Та Кравчук, який і досі
Народу не знає…
То хто ж хоче відділятись?
Донецьк? Харків? Суми?
Чи Херсонщина із Кримом?
Чи Одеса?..
                Глуми!
Глуми то, а не гадання,
Глуми над собою,
Бо за цілісність держави –
Весь народ горою.
Хто ж наважиться ділитись?
Ті, що в адмінзамках
За колючий дріт сховались
Від людей у дранках?
Чи оті жиди, що «Беркут»
З себе видавали
І, обложені, їх роби
З страху повдягали,
Бо почули  ніби «звідти»
Свободівці їдуть…
Тож для кількості й вдяглися…
*
Цю б всю шушваль підлу,
Яка мову витісняла, -
Під зад би ногою…
І це буде! Це станеться!
*
Бере свою долю
В свої руки народ славний
І себе ділити
Не дасть покидькам ворожим…
Хто ж хоче служити
По Сибірах й від китайців
Рашу боронити?
СБУ сепаратизму
Теж бій має дати.
Врешті й Армія на захист
Неньки має стати…
*
Тож , базіки, перестаньте
Про розкол базікать:
Нас – три чверті українців,
Й це – сила велика
На Майданах гартована…
Вірте, друзі любі, -
Була й буде Україна
Завжди вільна й в купі.         1.02.2014
*
                +  +  +
В Сочах наш Уркаган кацапським язиком
Напучував спортсменів-українців,
Чим знов довів всім нам: він був і є Могол,
Він був і є для нас ненависним чужинцем.    7.02.14
*


Рецензии