Не бягай

НЕ БЯГАЙ
Мигове прекрасни
неродени,
само в сънищата подредени.
Бликате
с усмивка милоока,
слънчева примамлива
широка.

Как потънах в нея,
не гадая.
Само знам
Сърцето ми позна я.
И запя
със струни неизляти,
които Бог
от някъде ми прати.

Истина
събудена сънувам.
И сърцето
бурно се вълнува.
Но ревнивост
от съня ме буди
и от теб
далече ме прокуди.

Мигове
от сънища родени,
извори
на дните ми стаени,
бликащи
слънца уединени,
чакам ви.
Не бягайте от мене!
       10.02.2014г.
;
 


Рецензии