Светлана Донченко - Ранная осень

Ранняя осень

Ранняя осень. Жара не сдаётся…
Солнце нещадно палит.
Небо не плачет дождём, а смеётся.
Золотом лист не горит.
Грустно.  От пыли кусты поседели.
Птицы лениво поют.
Мысли тревожные вдруг одолели.
Так в голове и снуют.
Счастье осеннее. Где заплутало?
Где твой венчальный убор?
Жду.  Только сердце немного устало.я мой взор….

Превод на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

РАННА ЕСЕН

Ранна е есен. Не предава се зноя....
Безпощадно слънцето пали.
Не плаче небето с дъжд, а се  смее,
не гният листите златни.
Тъжно... От прах, побелели са храстите,
птиците пеят лениво.
Мисли тревожни в миг ме обхващат,
така те в ума  ми пробягват.
Щастие есенно, къде се изгуби?
Венчалният накит къде е?
Чакам. Умори се вече сърцето ми.
О, тъй умори ми се взора...


Рецензии