Та боляче буде

Накинула б хустку пухову на плечі
Й світ за очі б дійсно від тебе пішла!
Та боляче буде обом нам від втечі,
І виправдання я собі б не знайшла.

Чи можна завдати нестримного болю
Одній в світі благословенній душі?
Хоча і своя стрімко рветься на волю
З цієї забутої Богом глуши.

Мабуть треба буде сходити до церкви,
Поставити свічки за всіх, хто не вмер
Від суму, як в сумряку схилені верби,
Що згодом нагадують різних химер.


Рецензии