Ни съесть, ни выпить, ни поцеловать

      Што нам рабiць, паэтам самадзейным,
     з сваiмі вершамi- нясмелаю дзятвой,
     якiя могуць нарадзiцца ў полi,
     або пад грукат колаў цягнiка,
     або з"яўляюцца ў сне шчаслiвым,
     як вынiк пачуцця...
     I ўсiм iм трэба свежае паветра,
     у свет iх трэба несцi i чытаць!..
     А можа, сапрауды: нашто нам тыя вершы?-
     "Ни съесть, ни выпить, ни поцеловать" *


              Н.Гумилев, ст."Шестое чувство"
 


Рецензии