Весталката, облечена във бяло

Край огъня от стихващи въпроси,
с енергия от слънцето изтляло,
възражда се - добра и дългокоса -
весталката, облечена във бяло.

Ти сила си от нейната магия,
в сърцето й, препълнено от вярност.
От теб реши ли да си тръгне - спри я.
Това е тя, това е твойта карма!

Отиде ли си - следват земетръси,
загубиш ли я - мълния ще падне.
Напразно ще очакваш и ще търсиш
пропуснатото щастие по пладне.

Със себе си уюта си понесла
към друг ще го прехвърли като цяло.
Ще хвръкне над лавини и над преспи
весталката, облечена във бяло.

...Самотен, сред прииждащата вечер
ще черпиш сянката си със мавруда,
понеже знаеш, че си бил обречен
да бъдеш неин... И да я загубиш.


Рецензии