Кыте унул не дучем акум

                (С.Есенин «Мы теперь уходим понемногу»)

Кыте унул не дучем акум
Унде-й линиште, унде е паче.
Курынд, ши еу поате ла друм
Вализа сэракэ-мь вой фаче.

Стуфоший ши дражий местечень!
Ту, пэмынт! Кымпий нисипоасе!
Кынд вэд ун нор, каре трече
Дин суфлет тристеця се дескоасе.

Фоарте мулт юбит-ам еу пе луме
Тот, че суфлету-н труп мь-а фэкут.
Паче сэлчиилор ынширате-кунуне,
Ын апэ розэ окий ле-ау зэкут.

Кыте гындурь ын линиште-ам адунат,
Кыте кынтече-н минте-ам клэдит,
Пе пэмынтул ачеста-нтунекат
Ыс феричит, кэ ам респират ши-ам трэит.

Феричит, кэ ам сэрутат фемей,
Флорь ам боцит, пе ярбэ кулкат
Ши фяреле, ка ниште фраць де-ай мей,
Ничкынд н-ам ловит песте кап.

Штиу, аколо туфишь ну-нфлореск,
Ку гыт де лебэдэ ну сунэ секара.
Деачея, кынд вэд норий, че трек
Симт нелиништя кум мэ-нфиоарэ.

Штиу, аколо ну вор фи фажь
Нич холде де аур ын чацэ.
Деачея-мь сынт оамений дражь,
Че трэеск ку мине о вяцэ.


Рецензии