З Р У Б

 

На березі річки Мжа
Плава, грає дітвора..
Раптом крик несамовитий:
Йде Олекса, як побитий,

Закрив рота він рукою
І хитає головою:
«Побіжу найду я зруба,
Прив`яжу до нього зуба:

Ледь тримається  уже…
Може,  зруб його смикне?»
Кида Стас пораду другу,
Побороти щоб недугу:

" Ох, Олексо! ти як дуб!
Ну, для чого тобі зруб?
Прив`яжи до зуба нитку,
Хай смикне за неї тітка!."


Рецензии