Дъга

  Дъга ( Радуга )

Високо на небето
със моите боички,
нарисувах аз дъга,
да я виждат всички.

Синьо от морето,
взех бяло от снега,
зелено от полето,
и кафяво от пръстта.

Жълтичкото цяло
е от пролетни цветя.
Слънцето е спряло
до цветната дъга.

После под дъгата
нарисувах аз деца.
По-красиви от дъгата...
Мънички слънца...


Рецензии