Слово

  Найпершим було Слово                Буває Слово сірим,
  І Слово було – БОГ,                Буває – золотим,
  Бо це святеє коло –                І може бути лютим,
  Початок і порог.                Шаленим,жорстким, злим,
  Господь всесильним Словом           Хоч Слово має бути      
  Наш світ побудував,                Все ж добрим і простим.
  І Словом, як покровом               Сердешним бути має,
  Весь світ обдарував.                Співучим та живим.
  Не кидайте на вітер                Хай кожен сам подбає,
  Ніколи Слово, люди,                Хто є на світі цім,
  Залишить слід самітний              Бо птахом лине Слово
  Воно і лихо збудить,                Магічне та всесильне
  Бо Слово має владу                І творить нашу мову,
  Спасати чи вбивати,                Яка все робить спільним,
  Хтось щирим добрим Словом           Яка з нас робить друзів,      
  Зуміє лікувати,                Не ворогів заклятих.
  Дехто хитрує, манить,               В житті хай кожен змусить
  Пліткує Словом хтивим,              В собі здолати ката.
  І засідкою стане                Бо той, хто нищить мову
  Воно, як на поживу.                Співучу, щиру нашу
  Ним діточок навчають,               Той нищить Боже Слово,
  Та вчаться цілий вік,               Яке в житті найкраще.
  Шануть та карають               
  І роблять ним калік;
  Принижують без міри
  І славлять на віки.
   


Рецензии