Спадко мц

Від грипу в сто з гачечком літ
Дідусь покинув білий світ.
І диво: того ж таки дня
Зусюди з'їхалась рідня,
Котра ледь-ледь знайшла дорогу
До дідусевого порогу.
Змахнувши сліз гірких сліди,
Взялась за праведні труди.
Сини склопотано й завзято
Шнурком омірювали хату.
Дочка переглядала нишком,
Сховавшись в льох, ощадну книжку.
Невістка з виглядом премилим
В куточку змотувала килим.
Зятьок в хліві ховав між дрова
Дідусів телик кольоровий.
Онук найменьшичкий Володя
Шукав прибутку у комоді.
Знайшов дідусів заповіт.
Читати сів, одразу зблід.
"За догляд і за допомогу, -
Читав з папірчика отого, -
Сусідові заповідаю
Після кончини все, що маю."
Сусід увечері приніс
Родині гроші на проїзд.


Рецензии