Янка Купала, Тарас Шаучэнка

На Беларусі – Янка,
на Украiне – Тарас.
Абрус, як абяцанка,
ды  не пра гэта сказ!

Калiсь зазналi бедаў
i нацыi прыгнёт.
У цемры жыў без ведаў
у змрочны час народ.

Хрыбцiна селянiна
згiналася што год.
Прыгожая калiна
служыла ў недарод.

А паэты марылi,
каб вольны быў сынок.
Шмат аб чым гутарылi
знарок i незнарок.

Хай згiне назаўсёды
крыўда i знявага.
Стала жыве праз годы
годнасць ды павага.

Паэты праз стагоддзя
бачаць далягляды,
без збажыны ўгоддзя,
шукалi i парады.

Малiлi шчыра Бога
за Неман, за Дняпро,
каб усяму народу
аднолькава святло

свяцiла ў кожнай хаце
сонейка што дня.
Спявалi б песнi мацi
над зыбкай дзiцiня.

I Зараз дапаможа
i Янка , i Тарас.
Песнi iх прыгожыя.
Дзе думка i пра нас.

Iх песнi-запаветы
чытаем зноў i зноў.
I не забыць народам
вялкiх тых сыноў.


Рецензии