Maidan

А за бур’янами – поле полину.
А за полем луки та покоси.
Позбирались люди до майдану на війну.
Вивільнили лють та нагострили коси.

А за ворогами друзів не впізнать.
Всі у нас за друзів, хто не відморозив
Совість, щиру правду і козацьку стать.
А ще дух батьків і материні сьози.

Де там хижа сила? Де там мирна доля?
Де тебе носило українська воля?
І якщо косити ненависні бур’яни
Треба розрізняти хто є ми, а хто вони.

Із гори і в гору – зимно в цюю пору.
Так котили правду, аж посивіла зима.
І повимітали добру пору з двору.
Вимели, почистили. Тепер - нема.

Ю.П.
2014
https://youtu.be/n-9AVECBuTM


Рецензии