Нов тн й час нових проблем нако в

Новітній час нових проблем накоїв.
Новаціям отим немає меж.
Як гідні люди, маємо героїв,
Й антигероїв понадбали теж.
Згубила тереза сліпа Феміда,
Братва в мораль інтригу додає.
Немає ліку дріб’язковим бідам,
Досягнень список в установах є.
А простолюд недбало прагне волі,
Вдяга лахміття йде на смітники.
Цих перших ластівок
Демократичні долі
В загал народний вносять дрижаки.
Прийдешній день стрічаємо без жартів,
Навіть на посмішках помітну носим тінь.
Базар велично визначає вартість
І душ, і тіл господніх сотворінь.
Хотілося б мабуть вагомий цінник,
Потрапить в попит, мати блиск і шик.
Але ж простий-простий базарний віник
Може за мить  змахнути на смітник.
А звідтіля, хоч і насупиш брови,
Чи скоїш воронню переполох,
Ніякі вже солідні установи
Не викличеш ніяк на діалог.
Там у службовців клопотів багато,
Нащо їм наражатися на стрес?
Один лише патологоанатом
Ще виявить до тебе інтерес.


Рецензии