АЕрдз

Изаераехсиды цаевхаедтае
Айзаерынц арвыл цаехаертае.

Талынг хаехтае аенгомдаер
Ралаеуынц мах саераппондаен.

Хъахъкаендзысты нае фынтае,
Сурдзысты сагъаестае,рынтае.

Цъаех, аенаенцойгае даетты
Тайдзысты нае фыдаебаеттае.

Уад,хатиагаей,хъавгае
Дзурдзаенис махаен аемдзаевгае.

Хъусдзысты аив ныхаестаем
Дзедзыройгаенгае баелаестае.

Ныйараегау байуары аердз,
Махаен йае заердиаг хардз.

Цаемаей мах фаедара хъармы
Заеххы къори йае армы.

Цаемаей ныл аембаела `хсызгон,
Райгондаей райдзаест бон.

Амайдзаен саууонаехсид
Раесугъд дунемае хид.

Лаевараей раевдаудзаенис хур,
Нызардзаен хъаелдзаегаей маегуыр.

Амондджын хуымтае рувдзаен,
Скаенаегмае удаей кувдзаен.

Сахуырис къаддаер курын.
Араехдаер бузныг дзурын!


Рецензии