Рух

Дні життя у такім розмаїтті
Пролітають вперед недарма.
Протилежності борються в світі.
Рівноваги ні в чому нема.

Уявляється нам або сниться
Непорушна нейтральність краси.
Але мудрість глибока й дурниця –
То, як правило, лиш полюси.

А життя коїть жартики з нами,
Щоб збентежить душевний застій,
Поміж тими двома полюсами
Водить стежку життєвих подій.

І збагнути все важче і важче
З підрахунку думок й голосів,
Що корисніш для нас і що краще
В перспективі подальших часів.

А тому, пересиливши спротив
І бентежний напруживши дух,
Як живі, неспокійні істоти
Не здаємось! Продовжуєм рух!


Рецензии