З Новим Роком!

Добрий день вам, добрі люди!
Хай любов між вами буде!

Я - із люлькою дідок.
Йду із безлічі казок

З Новим Роком привітати,
Добре слово вам сказати.

І спішу, бо моя баба
Скажу чесно вам - нахаба! -

Приказала мак натерти,
І ялини десь надерти,

Стежку в хату промести,
І водиці принести,

Борошна в млині змолоти,
Поросятко заколоти,

Шиночки ще закоптити,
І ковбаски накрутити,

Із горища кутю знести,
Із сінця "дідуся" сплести -

Захотілося нового,
Мене ж геть уже старого...

Одним словом: повно всього.
Ох, роботи маю много!

Як те все я пороблю,
Чи до свят бо доживу?..

Отже, слухайте. Бажаю:
Щоб попали всі до раю,

Хай уроки легко вчаться,
Хай до хати лине щастя,

Хай в щоденниках сидять
Тільки лиш оцінки пять,

Що були в старій системі.
Ну але то інша тема.

Щастя, радості, добра,
Щоб кутя смачна була,

Щоб грошей було удосталь,
Не ходили шоб ви босі,

Шоб здоров'я процвітало,
Щоб завжди ви усміхались,

Щоби не лише в свята
В кухні пахла ковбаса,

Щоб не бились, не сварились,
А любились і мирились,

Щоби все йшло на "ура"!
Йой... мені уже пора!-

Бо згадав ше про солому.
Певно вижене вже з дому...

Біжу боком і з підскоком,
А вас усіх : з Новим Роком!


Рецензии