Человеческий фактор

   ЛЮДСЬКИЙ ФАКТОР

Слово гарне: майдани -
Любляь всі, росіяни...,
Бо ж звучить! "Та пішло
На майдани і зло..."

"Їли, пили... "законно...",
Ще й бесплатне там сало..."
Кажуть, що з-за кордону
Їм і гроші давали...

     Низько, бридко як, дико!
     В кривду йти..., йти за плату!..
     Як різнИться Велика
     Жовтня Правда крилата!
 
І "добились" майданно,
Що Азаров - Хазяїн
"Відійшов від посади,
Щоб ущухли розради*..."

     Жовтня успіхи влади
     Йшли так швидко, так славно!.. -
     Фактор лЮдський до Ладу -
     Вплив газди Мікояна...

А держава - не трактор,
Де багато хто - здібні...
Скрізь людськИй діє фактор -
В Кермах Мізки потрібні.

     Хоч кричать - є: вів Сталін
     Всю країну в завзятті...,
     Та ТяглИ МІКОЯНИ -
     Трударі Головаті...

Як Масола "зглодали",
Справи скрізь занепали...
І вже скіль... тих "прем'єрів"
В міністерські йшло двері...

Та коли "трапивсь Пан"
(Прямо як Мікоян!), -
Міністерську бригаду
Всю настроїв до Ладу!

Хоч націсти хитали -
ВАрварськи заважали...
Таки зрушив державу -
Йти в добробут і славу!

Що ж тепер... на майдані -
Прикрі справи, погані...
З Града-Києва плИни... -
Гірш, ніж мухи з картини...

Прагнуть владу дістати
Не Закону шляхами,
А насильницьки, з гвалтом,
З кров'ю, з кривди вогнями...

"П'ють, їдять, владу лають,
Лайдакують-гуляють..."
І... "досягнення" знов -
Лад-ГоспОдар пішов...

     ПРИМІТКА: розрада* - тут в
     значенні: розбрат, сварка.
 





















   


Рецензии
http://www.stihi.ru/2013/04/19/3445Дорогой Леонид!Посылаю Вам ссылку на моё стихотворение "Человеческий фактор".Ваша боль мне понятна и близка .С Киевом у меня связано много личных воспоминаний...Если стих понравится ,хотелось бы прочесть Вашу рецензию...С уважением Н.Соловьёв.

Николай Соловьев Ледокол Арктика   31.01.2014 15:22     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.