чорне море

Вранці у моря я запитав:
– Хто тебе, море, Чорним назвав?

  Важко зітхнуло море ясне:
«Чорним назвали в бурю мене…»

– Чом же ти, море, синє в ці дні?
« Синє, бо небо скупалось в мені.

Синє тому, що зацвів і запах
  Синій бузок на моїх берегах».


Рецензии