Bir-birimize bagli

- Bir-birimize bagli -

Sevgi axtarirdin, tapdin, hisslerin saldin qelbine, otdu bir neche vaxt, kechdi hevesine, sevgi nagillari. Ustumuzu orten dalgalari xatirladir, bu negme mene.
Isteyirdim deyim Sene, ama gecikdim, sen getdin, men gedishini sevdim.
Istiyerdim deyim, sene olan hissimi, ama demedim, ancaq yazdim, tutaraq elde qelemi.
Sene bildirmedim, ama vereqlerdedi helem, ne olsun ki, demedim, budur qarshindaki menem.
Elimdeki de ki, bir qelem, yazir Seni vereqlere, oterek novbeti sehifelere, goresen ne gozluyur bizi hele..
Qurulub belke de tele, eger he, olacag onda bele - Men boguluram, uzadiram Sene elimi,
komek isteyirem, ama sen chevirmisen mene belini.
Sen ol rahat, buna gore de men rahat olacam, hechne demeyecem, yalniz yazacam, bele de davam edecem, sene yox, setire hissimi bildirecem, ressam tek chekecem,
sonra da seni yeniden qarwimda gorub sevecem, ama yalniz resmini, axi gizletmisen mennen cismini!..

Birinci gordum gozlerini, onnan da eshitdim sesini. Onda hele gizletmirdin mennen cismini,
axi men terefe chevirmishdin gozlerini, uzadarag mene ellerini. Hediye etdin mene hisslerini, uzadarag sevgini. Amma ele de chox uzanmadi, buna baxmayarag yene de xatirlatdi - hem aci, hem shirin anlari.
Menim sevdiyim reng qara idi, seninki ise sari, belke sen de yaralisan, tutub qelbini agri. Oturmusan otagin bir kuncunde, yazirsan bu nagili.
Eger he, zenn et ki, qelem artiq eline bagli.
Nece ki, sen mene, hele de, Men Sene, Biz bir-birimize bagli.

Besdir artiq burundu keder,
axi qelb tek kovrelmek uchun deyil,
hemde ki, daimi guler.

Ebedi ola biler hissler ve setir,
yazacam, ozumnen aparmayacam,
vuracam ustune etir.

Furset yaranar oxuyarsan meni,
evvelden axira qeder.
Artiq bildirdim oz fikirlerimi,
ele burda da yeter.


Рецензии