Нигэ сон...

ХАМЗЭ АРСЛАНОВ

НИГЭ СОН...

Нигэ  сон бу тормыш гадел тугел?
Э бит жаннар тигез ярала,
Бу доньяга тизрэк килер очен
Ана карындында япысына.

Эле белми, нэрсэ котэ аны,
Кырыс жиллэр кая куасын,
Йомык  нэни уч тобендэ нинди
Язмыш юлы белэн туасын.

Нигэ сон бу тормыш гадел тугел?
Рэнжеп китэ куплэр доньядан,
Ачылса да бер кон момкинлеклэр
Тумас иде алар янадан.

Куз яшьлэре хэтта булышмыйлар
Гаделлеккэ юлны ярырга,
Рэнжеш мэсхэрэгэ тъзми бик еш
Чадым йорэклэр дэ ярыга.

Нигэ сон бу тормыш гадел тугел?
Жир бит безне тигез ярата,
Кайчак, нигэ, кем сон безне торле
Язмыш кулларына тарата.

Зур болытлар йота кечэлрен,
Кочез кочлелэргэ ялвара,
Чарасыздан мэжбур була кайчак
Арт якларын хэтта япарга.

Нигэ сон бу тормыш гадел тугел?
Бары жир тигезли улгэчтен,
Оч аршин куенын булеп бирэ
Кеше кулларында килгэчтен.

Без бит жирдэ барабызда кунак,
Э табыннар никтер торлечэ,
Берэулэргэ сые мулдан булса,
Икенчелэр ачтан тилмерэ.


Рецензии