Паэту-чыноунiку

    Прабачце, гэты кабiнет
  Для Вас, як клетка залатая.
  У Вашых ног быў цэлы свет
  I служка- Муза трапяткая.
 
  Былi натхненне i палёт,
  Не нылi крылы пад кашуляй,
  Не надакучваў Вам народ
  I Вы яго выразней чулi.

  Усё цяпер наадварот?
  Масты паэзii згарэлi?..
  Аднойчы ў ноч, пад Новы год,
  Мне вершы Вашы сэрца грэлi


Рецензии