Герда

Герда мовчить, не ниє, не б'ється в істериці, замовкає.
Герда заходить в бар і за стійкою вдивляється в спину Кая.
Нічого не вимагаючи, спокійно, не панікує, абсолютне "алілуя".
Герда виглядає на вісімнадцять, це успіх в її двадцять три.
Вона замовляє гірку каву, крапля меду на язиці.
Вона приходить сюди як по розкладу, кожну середу,вже цілий рік.
Її впізнають офіціанти, бармени, менеджери, але не він..
Каю здається двадцять п"ять, можливо двадцять один.
Він обирає щось міцніше, це схоже на віскі і гренадин.
Біля нього завжди вештаються, ці сумнівні жінки.
Та він мовчки допиває келих,залишаючи якісь чайові.
Герда завжди виходить швидше, похабцем бере таксі.
Вдома підігріває вечерю у старому халаті з латкою на рукаві.
Кай приходить вчасно, у сумці солодощі для дітвори.
Герді дуже важко бути сніговою, але вона не виходить з гри.

02.03.13.
En_With


Рецензии