Повелитель мертвих

Що нам до Бога? Кажуть, давно помер.
У нашого світу нині інакший мер.
І радники теж не янголи – упирі,
Але традиційно збираються нагорі.
Доповідають: скільки за тиждень цей
Вкусили не щеплених від маячні людей;
Скільки у хворих поцупили днів життя…
А після засідання всі на банкет летять.

Нам, як рабам, недоїдки кинуть в ноги,
І ми, нахилившись ще нижче, подяку Богу
Знову надішлемо в крихітних трун конвертах.
Що нам до Нього? Він повелитель мертвих.

22.01.14


Рецензии