Не бойся! Толькi веруй!

Калі ў змаганні з сатаной
душа істайвае у скрусе,
ратуе вера: “Бог са мной!
Я з Ім нічога не баюся –

бо светач Госпада майго
ярчэй за сотні сонцаў свеціць.
Ён – ува мне – мацней таго,
 хто супраціў мяне – у свеце.”

Хоць д’ябал круціцца змяёй:
“Няўжо ад жаху кроў не стыне?”,
ды што ён можа, вораг мой,
калі сам Бог – мая цвярдыня?

“Не бойся, – кажа, –  Я з табой.” 
 І моц дае –  такую сілу,
з якой крапчэе нават той,
каго наводмаш гора збіла.

Я спавядаю: “Бог – жывы!
І ўсё такі ж усемагутны!”
А ці спазналі гэта вы?
Ці кайданамі дух ваш скуты?

21.01.2014


------------------------------------------------------

Біблейскія радкі для роздуму:

Бытие 25:24    "Не бойся, ибо Я с тобою, и благословлю тебя"
Исайя 41:10    "Не бойся, ибо Я - с тобою, не смущайся, ибо Я - Бог твой. Я укреплю тебя, и помогу тебе, и поддержу тебя..."
Луки 8, 50      "Не бойся, только веруй!"
1 Иоан. 4:4     "Тот, кто во мне больше того, кто в мире"
Рим. *:31       "Если Бог за меня, то кто против меня?"



Рецензии
Спасибо, Сергей! Мудрые, добрые стихии. Вот ещё бы иметь веру Божию.

Лаззаро   22.04.2015 13:03   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.