Танцуващо врабче

Танцуващо врабче   

Бяла снежна зима
къщите покрива.
Горе от комина
пушек се извива.

Всичко е покрито
с цяла педя сняг.
Стъпки криволичат
до външният ни праг.

Знам, че е врабчето.
Когато то танцува,
с двете си крачета
по снега рисува.


Рецензии