Is There Enough Time To Wake Up?

What kind of poor rich country land!
Once glorious, today – diseased
Where people follow one who crams
And chose a scoundrel to be king

Your companies are still afloat
And people haven’t lost their skills
But horseman rides without head
And doesn’t know where he’ll lead

That flag’s been messed within five years
By treason, fabrications, fouls
Friend is abandoned, foe triumphs
World’s rambling blind off the road

О, бедная богатая страна!
Когда-то славная, сейчас - больная,
Где слушают открытого лгуна,
И править выбирают негодяя.

Ещё работают компании твои,
Ещё не потеряли навык люди,
Но всадник на коне без головы,
И сам не знает, где он завтра будет.

Как за пять лет испачкан гордый флаг
Предательством и глупостью, и ложью.
Оставлен друг и торжествует враг,
И Мир бредёт слепым по бездорожью.

Михаил Л. Герштейн, 17 января 2014, Бостон


Рецензии