Т. Г. Шевченко посвящается

Вже 200 літ минуло з того часу,
Як народився славний наш Тарас.
У світі знають це ім'я прекрасно
І в пам'яті живе кожного з нас.

Шевченко – і поет, і живописець,
Художник знаний і митець-новатор.
Із кріпосних селян він родом вийшов
Та вільний дух в неволю не загнати.

В його віршах у кожнім слові – сльози,
Пролиті наймитами в кайданах…
Провів і сам не один рік в неволі
І на собі відчув не раз цей жах.

Тому його поезії й картини
Несуть в собі весь біль через віки,
Він був борець за вільну Україну –
Країну без кріпацтва і царів.

«Караюсь…,мучуся…,але не каюсь!..»-
Його слова лунали із заслАння,
І знову – проти царського свавілля –
Вірші, поеми, пройняті зітханням.

Великі твори, що дійшли до сьогодення,
Не раз цензурою сплюндровано було,
Та не згубило це його натхнення,
І кожне слово шанувальників знайшло.
18. 01. 2014


Рецензии
Умница!!! Ты, Валюшка, талант. Не зарывай его в землю.

Наталья Дубок 2   05.04.2014 19:23     Заявить о нарушении
Спасибо,огромное! У Вас тоже прекрасные стихи!!!

Валентина Шеремеева   05.04.2014 19:41   Заявить о нарушении