у серця iнша система мiр

у серця інша система мір.
хочеш – не віриш, хочеш – вір.
свій ритм чіткий, своя дорога,
а в середині дещиця Бога.

та ти не Юда, скоріш – Фома,
і власне тіло тобі тюрма.
ти сам собі, суворий кат,
укотре ставиш шах і мат.

у цьому місті князів й химер
для багатьох ти давно помер
хоч скрізь присутній, та скрізь чужий
мабуть родивсь уже такий.

і твоє горе – розум твій
вчепившись за минулий стрій
ніяк не пустить, все пече,
і зліва коле боляче.

як одержимий збирає в пазл
забутий профіль і анфаз
мов воду, що сплила торік
можна вернути в лоно рік.

У серця своя система мір,
та ти загнаний, дикий звір
що втратив ритм, свою дорогу
і згасло в тобі світло Бога.


Рецензии