Моите мисли

Мойте мисли

Препускат мислите ми по земята
и търсят кой ги знай какво.
Понякога приличат ми на вятър,
танцуващ по баирите хоро.
Друг път, заровени в нищото,
търсят в черната земя,
след жътвата в стърнището
неприбрани  още семена.
Обикалят оставени на воля,
същински цигански талиги
и  като цигани говорят.
(Ако можеш мислите ми спри ги.)
Виждал съм ги вечер на коне
да препускат нейде напосоки
и донасят после стихове
със дъх на жрици чернооки.


Рецензии