Кой къде живее

Кой къде живее

Живее Катеричката в хралупа.
Лястовичката е в гнездо.
Къде пък Зайо-Байо хрупа
морковчета и цвекло?

Навярно зайчето живее
в храсти някъде в полето.
Но тогава кажете ми, къде е
домът на Лиса и  Щурчето?

В къща Охлюва живее,
която носи си навред.
Знам Пчеличката къде е-
в кошера, събира мед.

А Гущера къде се крие,
когато вънка завали?
Ако  можеш да откриеш,
ще ми кажеш ти,нали?


Рецензии