Зайчик - боягуз

***********************   
У зеленому лісочку
Жив зайчик-боягуз.
Усього він боявся:
І лисок, і мангуст.

Лякавсь своєї тіні,
Коників в кущах,
А вийти із хатини-
Для нього справжній жах!

Життя таке нестерпне
Тягнулося б завжди
Та друзі його справжні
Звільнили від біди!

Зібрались жабенятко,
ведмедик, вовченя,
барвистенький метелик,
і кажуть : «Зайченя!»

В тоб1 оселився
Найсправжнішій ЖАХ!
Лякається усього:
І звірів, і комах.

Так ось, цієї ночі
Ти, теж його злякай.
Скажи: „Я вже сміливий,
Від мене теж тікай!”

Послухався він друзів
І страх так налякав,
Що він утік від нього.
Сміливим зайчик став!


Рецензии