Мама

Як сонця лагідне проміння,
Як тепла ковдра в день морозний,
Мов зачудоване видіння,
Матусин погляд лагідний, серйозний.

О, скільки щастя бачила вона,
А скільки сліз було за нас пролито?
Твій образ пронесу через літа
ніжний, ясний і теплий, наче літо.

Щоб спогади у серці зберегти,
Відчути знов тепло рідної хати,
Дверима скрипнувши, тихенько увійти,
Зустріти радісну й  щасливу мати.

Матусенько, мамуню, мамо, мати.
О, скільки цінності у цьому слові.
Одразу прилинають, мов із казки,
Дитячі спогади чарівні і чудові.


Рецензии