Нещо...

Нещо все ме дърпа за ръкава,
нещо все ми чопли във окото,
легна ли си, мира не ми дава
като десет грахчета в леглото.

Ако бях потомствена принцеса
или друга царствена особа,
дето я разхождат с мерцедеси
и я пазят осем гардероба,

щях да го приема за опасност
и да ми тежи като олово.
Но не е! И просто ми е ясно,
че е нещо-някакво-такова.

То ми дава вяра – да нахраня
всеки демон, всяко лошо куче.
То е всъщност бялата ми врана,
дето на обичане ме учи.

Дето за добро ще ме пречупи,
насред тъмна мисъл ще ме спъва.
И не може никой да я купи...
...вечно изранената ми съвест!


Рецензии