Сажидинан 70 йисаз

Куьре Фаиз

Агакьна чал: «Пудкъадни цIуд
Хьанва» лугьуз тел, Сажидинан.
Вахт чагъин я, ква чи умуд,
Бейтерин вацI – сел, Сажидин.

СтIалрикай стIал-стIал,
Шииратдин эцигиз кIвал,
Пуд СтIалрин кьакьан синтIал,
Ала лайих гел, Сажидин.

Жегьилариз - жегьил я вун,
Агьилариз – агьил я вун.
Межлисра шад гуьгьуьл я вун,
Девирдин кIвенкIвел, Сажидин.

Ризадлайни зирек я вун,
Фигородлай эркек я вун.
«Куьред ярар» дирек я вун.
Гьунар шумуд хел, Сажидин.

Пешейрикай кьазва бандар,
Макъалаяр, тарсар, чIалар.
Тешкилна са шумуд фондар,
Я вун зурба хьел, Сажидин.

МискIинда гуз диндин тарсар,
Муаллим – мектебдин устIар.
Дуьнед кьуд кьиликай хабар,
Жеда ви мецел, Сажидин.

Лезги чилин иер рушар,
ТIвараркай кьаз таза кIунчIар,
Элкъвез-элкъвез кутIуниз цIар,
Машгьурда гъезел, Сажидин.

ПичIид туш Фаизан тариф,
Гьам сатирик я, гьам ариф.
Зи патай ваз гатфар кьикьиф,
Жува кIваха кьел, Сажидин!
Махачкала.


Рецензии