Жир ана

ХАМЗА АРСЛАНОВ

ЖИР – АНА

Жир – Анадан юмарт кем бар?
Токерсэк тэ рэнжи белми ул;
Байлыкларын уч тобенэ сала,
Бары иренмичэ сузчы кул.

Жир – Анадан мэрхэмэтле ни бар?
Берэну дэ кире какмый ул,
Барыбызга жылы куенынн ача,
Сузылуга оеп аяк-кул.

Талбишектэ устем,
Ут-сулрапны кичтем,
Тормыш белэн булдым дус-эшнэ,
Анын мина кырын караганын
Курмэдем мин хэтта тошемдэ.

Жир – Анадан изге тачын кем бар?
Бер чонаhсыз гомер кичерэ,
Уй-гамэле бары ехшылыкта,
Еманлыклар чуhитый оченэ.


Рецензии