Театр у пiдсвiдомостi

Спектакль почався,
Актори всі готові,
І на місцях відлюдники сидять.
Ті, що не побачили б ніколи
Побожний погляд кожного із вас.

Вразливе тіло, ахілессова п'ята
Давно вже біль не відчуває,
І звикле до тортурів і вагань
Ослабле тіло потай відступає.

І в ці хвилини забуття,
В хвилини каяття людського
Сей неминучий варьєте життя
Зриває маски кожного героя.

Та показ актуальної брехні сягає апогею,
Коли на сцені алегорії блищать
Й амбітні дилетанти прославляють
Невичерпні таланти сірих мас

Публічний торг в антракті розпочато,
З хвилини прийдуть глядачі,
Аби задешево придбати
Підробні якості злиденної душі.

Щоб знов дивитися сюжети,
Які є супротивністю буття,
А потім ці несправжні ролі
Частіше втілюють в своє життя.

Ці дев'ять колів пекла закінчились
Напрочуд швидко, як здавалося колись
Й аудиторія змінилась,
Змінився погляд кожного іх них.

Із залу вийшли люди зовсім інші.
Як жаль, не в погляді сим річ.
І мертві душі сходами спустились,
Пішовши геть, забувши нездоланний біль!


Рецензии