Булсам...

ХАМЗА АРСЛАНОВ
БУЛСАМ...

Дулкын булсам йомшак кына
Качар идем ярларга,
Каты бэресэн аларга
Ярда яра,
Жанда эрну ярала.

Жиллэр булсам унай гына
Исэр идем юлчыга;
Каршы борылсан аларга
Юлчы арып,
Жан эрнудэн талчыга.

Болыт булсам коттермичэ
Тэшэр идем кырларга;
Озак кунмасан аларга
Кыр корыга,
Жан эрнугэ тарыга.

Кеше булдым, зарланмыйча
Хезмэт итэм халкыма;
Кырын карасан анарга
Халык карши,
Жанда эрну  калкына.


Рецензии