Катеричка

Катеричка

Катеричка опашата,
рунтава и късокрака,
ден и нощ не спира
зимнина събира-
орехчета сладки,
лещникови ядки,
сини боровинки,
ягодки, малинки.
Носи и пресмята
с молив и тетрадка
още колко ли остана
всичко да напълни
горе до тавана.


Рецензии