Не азiрайся

 Танечке откликаюсь (Он смотрит ей вслед...)

http://www.stihi.ru/2012/10/22/7809


 Ты не азірайся, трымайся ў прыцэле вачэй.
 Цяжкія скрыпучыя дзверы — як выратаванне.
 Ідзі як ішла, не павольней і не, не хутчэй,
 Спектакль не скончаны, покуль ідзе паляванне.
 Хай ты з кожным крокам сталееш на некалькі год,
 І ён не жалезны — дрыжыць яго погляд кантрольны.
 Апошнi, дванаццаты крок... дастаткова прыгод…
 Ты крочыш з мінулага ў будучыню. Беспарольны
 Адчыніцца, нібы партал, да сябе ўваход,
 І вочы памеркнуць, і зробяцца думкі пустымі.
 Ты горда прайшла гэты шлях. Ён жа наадварот
 Не вытрымаў, стрэліў услед, але ўжо халастымі.
 25.10.2012


Рецензии