Не Бог

Шевченко – не музейний експонат,
Не символ, як герб, 
 Прапор,
А  - ЛЮДИНА,
Жива Людина,
Що могла  кохать,
Із плоті й  крові,
Народила Україна,
Шевченко - Не
Гранітний монумент,
Не площі,
Не бульвари,
Не алеї,
Шевченко – це  талант,
Це дар, поет
Це пензлі
Що розквітнули в полотна,
Це промінь світла,
Радості, ідей,
Це в сьогоденні
Та не зламна щогла,
Що вистоїть,
Маяк для поколінь,
Не дасть себе забути,
Не  кличте тільки
Богом на  землі,
Він просить
Із Чернечої домівки,
Бо я не Бог,
А я такий як
Ви,
Син чумака
Й простої українки!
15.01.2014


Рецензии