Тризубцi та орли

Слава! Слава і хвала,
Хто має думку,  я ж -  без думки.
Цим захотілося Орла,
А тим Тризубця – недоумки!!!

Кому потрібні в цьому світі
Тризубці ваші та орли?
Тепер голодні та роздіті;
Взяли вас просто й розвели.

Проте  мните, що ви багаті.
Ганьба та сором від людей!
Прокинься, панство, в вашій хаті
Нема вже вікон і дверей.

І  скоро черга прийде даху.
Розкриє Ганс, а може Сем,
І -  в рабство сина -  бідопаху,
Красуню доньку -  у гарем.

Нехай довіку там конають,
Мовчать, що вільними були.
І  отаке – то витворяють
Тризубці наші та Орли.

1995


Рецензии