Ох! Добрячий в кума самогон!

            За оповіданням мого кума та його кума-сусіда 30-річної давнини.
            Про підстілля не ішлося – то я вигадав, а може вгадав?          

Ох! Добрячий в кума са-мо-гон,
Зірки сяють – ніч вже за вікном!
В голові бджолиний рій гу-де,
КумА кУма лая-ти-мЕ.

Трьохлітрова банка вже пуста!
У коморі – ще одна...
З кумом ми ні «бе» ні «ме»,
Ох! І гірко ж нам бу-дЕ...

Добре сидемо аж з ве-чо-рА –
Голова як бу-ла-ва!
Шумить в ній неначе гай гу-де,
Жінка мене лая-ти-мЕ.

Завалили кумів тин,
В голові – церковний дзвін!
Без росолу мені зле –
Хай хоч чорт його не-се!

Ох! Добрячий в кума са-мо-гон,
Півні вже співають за вікном!
Тісно під столом і кум хропе –
Ось і жінку чорт не-се!

Жіночко, мене не лай,
А хуткіш росолу по-да-вай!
Я ж тебе, голубонько, люблю –
Порятуй голівоньку мою!

З кумом побазарював,
Черевички я тобі придбав –
Як цариця будеш в них ходить!
Хотів тобі догодить.

Трьохлітрова банка вже пуста!
На два пальці в другій не до дна –
З кумом ми ні «бе» ні «ме»
Ох! І гірко ж нам бу-де...

Ох! Добрячий в кума са-мо-гон,
Півні вже співають за вікном!
Чорт поплутав черевички ті обмить –
Ой! Щось голова болить.

                19.IX.2013р.


Рецензии
Посмеялась от души! Гарна писня!

Наталика Жаденко Пронякина   20.01.2014 17:50     Заявить о нарушении
Очень рад, что рассмешил Вас!

Сергей Вощаный   20.01.2014 20:09   Заявить о нарушении