Ветрык-пройда, грукнi у сенцы...

Ветрык-пройда, грукні ў сенцы,
Гулам вынішчы спакой.
Гойдай, гойдай ля вакенца
Ты фіранкаю-смугой.

Лісьцеў шэпатных васеньніх
Ды сунічную расу
Ты ў кошыку насеньнем
Прынясі -- я пасаджу.

Падаруй мне красак водар,
Крылаў дай, не пашкадуй.
Каб мне птушкаю, а гонар
Забяры ды ўратуй.

Хварбаў золкавых у ноты
Назьбірай -- я прапяю,
Скрый вясёлкаю турботы
У бярозавым гаю.

Правярзі аб сінім моры
Потайкі, ў салёным сьне.
Каб за хваляй змыла гора,
Ліха каб цьвіло ў труне.


Рецензии