Бланэ

                Бланэ щалъхуа мэкуэж
                (Адыгэ псалъэжьщ)
Сэ щысхуащIым лъэтеувэ,
Псалъэ къащтэуэ хъуэхъуахэм,
Гъэ къэсыхукIэ ящIэрт гъавэ,
Жьыу заужьти хэплъэрт Iэщхэм.
Псыф хъум ауэ кIуэда гыну,
Хуэсакът ахэр я шэбийм,
Я гукIи я щхьэки къэбзэну,
Тхьэм елъэIурейт.
Абыщыгъуи щыIэт ахъшэ,
Ауэ ар къэралым ейт,
УиIэу щытми фэ бохъшэ,
ПщIауэ пхуатхыр – трудэденьт.
Гъейир тIэунейрэ зылъихъахэр,
АбыкIи арэзыт,
ЯщIэжт фIыуэ зауэр,
УпсэухукIэ узыхуэмейт.
Гуэншырыкъ ящыгъыу,
Ахэм хатIэу къафэрт,
Ягухэр зэщхъыу инт,
Псэ зыIутхэр фIыу ялъагъуу.
Уэшх къемышхыу гъэр уэгъу хъуамэ,
Хьэнцигуащэ кърашэкIт,
Уафэр бзыгъэуэ щытами,
Уэ щIэмыту, уэшх ин къешхт ?
Дауэ-дапщэ схуэзыщIахэр,
Нобэ мыпсэужми,
СфIэфIщ сэ къуажэм сыкIуэжыну,
ЦIыху сыхъуауэ сыкъокIуэжри!


Рецензии